Spletna stran, kjer se nahajate

Naša spletna stran je: https://www.dankuchen-ljubljana.si.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj jih zbiramo

Obisk spletne strani

 • Namen: Če se naša spletna stran uporablja samo informativno (brez registracije in posredovanja siceršnjih informacij), se zbirajo osebni podatki, ki se posredujejo iz vašega brskalnika na naš strežnik. To je potrebno iz tehničnih razlogov, da vam lahko spletno stran prikažemo ter zagotovimo njeno stabilnost in varnost.  
 • Pravna osnova:  Upravičen interes (6. člen 1. odst. lit. f Splošne uredbe o varovanju podatkov), § 96 3. člen Zakona o telekomunikacijah 2003. 
 • Obdelajo se naslednji podatki: IP-naslov, datum in ura povpraševanja, časovna razlika do GMT, vsebina povpraševanja (konkretna stran), status dostopa/statusna koda HTTP, vsakokrat prenesena količina podatkov, zahtevajoča spletna stran, brskalnik, operacijski sistem in površina, jezik in različica programske opreme brskalnika. 
 • Trajanje shranjevanja: Dokler uporabljate našo spletno stran oz. dokler je to tehnično potrebno. 
 • Prejemniki/kategorije prejemnikov: Spletni gostitelj (trenutno Easyname). 

Elektronska povpraševanja za stik prek spletne strani

 • Namen: Obdelava povpraševanj za stik prek e-sporočil ali spletnega obrazca za stik. 
 • Pravna osnova: Izpolnitev pogodbe, potrebno za izvedbo predpogodbenih ukrepov (6. člen 1. odst. lit. b Splošne uredbe o varovanju podatkov), upravičen interes (6. člen 1. odst. lit. f Splošne uredbe o varovanju podatkov), § 96 3. člen Zakona o telekomunikacijah 2003. 
 • Obdelajo se naslednji podatki: Osnovni podatki, podatki iz vsebine povpraševanja. 
 • Trajanje shranjevanja: Do odgovora na povpraševanje. Če obstajajo zakonske dolžnosti shranjevanja, je obdelava do takrat omejena.  
 • Prejemniki/kategorije prejemnikov: Obdelovalci naročila. 

Komentarji

Ko obiskovalci na spletnem mestu puščajo komentarje, zberemo podatke, ki so prikazani v obrazcu za komentarje, pa tudi IP-jev naslov in niz uporabniškega agenta brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

Anonimni niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (ki se imenuje tudi hash), bo morda na voljo storitvi Gravatar, da preverite, ali ga uporabljate. Pravilnik o zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je slika vašega profila vidna javnosti v okviru vašega komentarja.

Mediji

Če na spletno mesto naložite slike, se izogibajte nalaganju slik z vgrajenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in izvlečejo vse podatke o lokaciji iz slik na spletnem mestu.

Piškotki

 • Namen: Izboljšanje ponudbe storitev, spletnega nastopa in neposrednega oglaševanja. 
 • Pravna osnova: Soglasja (čl. 6 odst. 1 lit. a Splošne uredbe o varovanju podatkov), izpolnitev pogodbe, potrebno za izvedbo predpogodbenih ukrepov (6. člen 1. odst. lit. b Splošne uredbe o varovanju podatkov), upravičen interes, predvsem za izboljšanje lastnih storitev v korist uporabnika (6. člen 1. odst. lit f Splošne uredbe o varovanju podatkov), § 96 3. člen Zakona o telekomunikacijah 2003. 
 • Obdelajo se naslednji podatki: Predvsem IP-naslov, datum in ura povpraševanja, časovna razlika do GMT, vsebina povpraševanja (konkretna stran), status dostopa/statusna koda HTTP, vsakokrat prenesena količina podatkov, zahtevajoča spletna stran, brskalnik, operacijski sistem in površina, jezik in različica programske opreme brskalnika. Glede rabe podatkov s strani podjetja Google pri uporabi orodja Google Analitike si oglejte: www.google.de/policies/privacy/partners/
 • Trajanje shranjevanja: Storitev analiziranja podatkov na spletnih straneh, ki se uporablja pri www.dankuchen-ljubljana.si je orodje Google Analitike, zbrane podatke shranjuje podjetje Google samo. Pri teh podatkih naj bi dejansko šlo izključno za neosebne podatke. IP-anonimiziranje je aktivirano, tako torej zbranih podatkov ni mogoče enoumno dodeliti konkretnim osebam. Podjetje Google bo podatke hranilo 26 mesecev, starejši podatki bodo še bolj posplošeni. To trajanje se lahko na željo tudi podaljša ali skrajša. Več o tem: www.google.de/policies/privacy/partners/
 • Piškotki orodja Google Analitike se hranijo na računalniku vsakokratnega obiskovalca, pri čemer obiskovalec to s svojimi nastavitvami brskalnika lahko prepreči oz. piškotke kadarkoli izbriše. 
 • Prejemniki/kategorije prejemnikov: Obdelovalci naročila. 

Opozarjamo vas, da imate pravico, da lahko iz razlogov, ki izhajajo iz vaše specifične situacije, kadarkoli vložite ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki vas zadevajo, skladno z 21. členom Splošne uredbe o varovanju podatkov.  To velja samo, če je obdelava podatkov potrebna za ohranitev naših upravičenih interesov ali upravičenih interesov tretje osebe (6. člen 1. odst. lit. f Splošne uredbe o varovanju podatkov).

Vdelane vsebine z drugih spletnih mest

Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino (npr. Videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelane vsebine z drugih spletnih strani se obnašajo povsem enako, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo z vdelano vsebino, vključno s sledenjem vaše interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Posredovanje informacij

Podatki, ki smo jih obdelali, ne bodo posredovani prejemnikom v tretjih državah ali mednarodnim organizacijam.

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki obdržijo v nedogled. To je razlog, da lahko morebitne nadaljnje komentarje samodejno prepoznamo in odobrimo, namesto da jih držimo v čakalni vrsti za zmerjanje.

Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu (če obstajajo), shranimo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo, v njihov uporabniški profil. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen ne morejo spremeniti svojega uporabniškega imena). Skrbniki spletnih mest lahko te podatke vidijo in uredijo.

Kakšne pravice imate nad svojimi podatki

Zoper nas imate naslednje pravice glede osebnih podatkov, ki vas zadevajo: 

 • pravico do informacij (15. člen Splošne uredbe o varovanju podatkov), 
 • pravico do popravka (16. člen Splošne uredbe o varovanju podatkov) ali izbrisa (17. člen Splošne uredbe o varovanju podatkov), 
 • omejitve obdelovanja (18. člen Splošne uredbe o varovanju podatkov), 
 • pravico do prenosa podatkov (20. člen Splošne uredbe o varovanju podatkov), 
 • pravico do ugovora zoper obdelavo (21. člen Splošne uredbe o varovanju podatkov).  

Pravica do ugovora: Če obdelava vaših osebnih podatkov temelji na proučitvi interesov (6. člen 1. odst. lit. f Splošne uredbe o varovanju podatkov: upravičeni interesi), imate pravico, da iz razlogov, ki izhajajo iz vaše specifične situacije, kadarkoli vložiteugovor zoper obdelavo. Prosimo vas, da nam v primeru rabe pravice do ugovora pojasnite svoje razloge, zakaj naj vaših osebnih podatkov ne bi več obdelovali, kot smo jih. Preverili bomo dejansko stanje in obdelavo podatkov prekinili oz. jo prilagodili ali pa vam pokazali svoje obvezne varovane razloge in nadaljevali z obdelavo podatkov. Z obdelavo podatkov nadaljujemo tudi v primeru, kadar gre za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov. 

Obdelavi podatkov za namene neposrednega oglaševanja in analize podatkov lahko kadarkoli ugovarjate. V tem primeru bomo z obdelavo podatkov prenehali. 

Pravica do preklica: Če ste nam za obdelavo svojih osebnih podatkov podelili svoje soglasje, lahko to soglasjetudi kadarkoli prekličete. S preklicem ni dotaknjena zakonitost obdelave podatkov, ki je bila do preklica že izvedena. 

Če želite navedene pravice uveljavljati, nas o tem kontaktirajte osebno, po telefonu ali pisno.

Podatki o podjetju

GD posredništvo, Gašper Miklič s.p., Spodnji Rudnik II 35, 1000 Ljubljana, davčna številka: SI25967665